impulse-band.dir.bg

 

История
Новини
Албуми
Фото Галерия
За контакти
Форум
Връзки



Новини / Ново интервю с Илия Кънчев !!!

31 Юли 08, 00:00
Илия Кънчев: България е една голяма чалга!
Поради големия интерес към интервюто с легендарния музикант от рок-група "Импулс" - Илия Кънчев, публикуваме продължение на разговора с него. От десет години той живее в САЩ и за този период се е прибирал само веднъж в България - през май т.г. Ако искте да прочетете първата част на интервюто с Кънчев, можете да го намерите на страница "Актуално интервю".

- Илия, след твоето интервю в BG WORLD имаше доста отзиви. Какво ти казаха твоите колеги-музиканти, фенове и неодброжелатели даже?! 

- Откровено казано, не очаквах такъв голям интерес и бурни реакции! За 10 дни, откакто сложихте интервюто с мен на сайта, получих 39 имейла на личната си поща, а след публикацията на същото интервю и във ВЕЧЕРЕН ТРУД от България ми се обадиха много колеги, фенове и приятели, които ме поздравиха за това, че сам засегнал болни теми, които вълнуват всеки българин в момента. За моя радост и удовлетворение, само в две от писмата бях обвинен в антипатриотизъм. Оставам с впечатлението, че с безпардонния си език, мислене и държание, казвайки истината право в очите, съм предизвикал този интерес!  
- Българинът има една много прочута поговорка, останала още от турско робство: преклонена глава, сабя не я сече. Така, че повечето хора предпочитат да теглят каиша, но да си мълчат.
 
- Искам да благодаря на хората и феновете от България и САЩ които ме разбраха и от които получих поздравления! Благодаря на BG WORLD, че ми предостави трибуна , от която мога да кажа това, което мисля и чувствам! Благодаря на колегите и читателите на вестника за отноше-нието и разбирането по темите, които съм засегнал.

- Една читателка на нашия вестник ми написа: "Много му е лесно на Илия Кънчев да критикува България от разстояние. Защо не се върне в България и да работи там за благото на родината ни. Как ще коментираш този упрек към теб?

- На уважаемата читателка, ще отговоря с няколко въпроса:  
-Как да се върна в България, след като всички културни институции са смачкани от двадесет годишната псевдодемокрация? 0стана един комитет за искуство и култура, [наследен от Людмила Живкова], които основно се занимава с издаване на лицензи за CD- чалга и други албуми. Министерството на културата, [ оглавявано от син на живковски партизански генерал и бивш партиен секретар на СБА], което
основно изпълнява парадни дейности, състоящи се от лъскане на някои раждасал партизански паметник, поднасяне на някои и друг букет във
връзка с честване годишнината на някои виден "културен деятел", рожба на априлския пленум от 1956г., оскъдна, но театрална реч на нечие
погребение и молейки АЗИС за рекламно лице на столетницата?!
- Как да се върна, след като ме е страх, дали няма да бъда гръмнат по грешка в някое заведение, докато се храня?
- Как да се върна и да се преборя с този ужасен силиконов кич, които се лее от телевизионния екран? 
- Как да се върна, когато сме заели първо място по "пиратлак" и незачитане на авторското право в Европа?!  
-Как да се върна, когато в България могат да те отвлекат посред бял ден? Как да се върна, след като за 150 поръчкови убийства няма още нито един осъден? 
- Как да се върна, когато беззаконието и корупцията се ширят навсякъде? Как да се върна и да повярвам в държавните институции, след като децата бъркат Народното събрание с Али Баба и четиридесетtе разбойници", а на президента викат ГОЦЕ? 
- Как да се върна, след като апартаментът ми е разбит и ограбен? Как да се върна, след като станахме за смях пред цялия свят с нещастниците, които ръководят МВР? 
- Как да се върна и да имам самочувствие като българин, след като във всяка престъпна и мафиозка структура в света, има българско присъствие? Как да се върна, след като на власта и казват мафия? 
- Как да се върна, когато и най-коравите българи застанаха на колене след нечувания двадесет годишен преход от червено в тъмночервено!  
- Как да се върна, след като с очите си видях мизерията в която живеят много от колегите ми музиканти, оставили младоста си и здравето в името на искуството?!
Тук ще цитирам покойния Радой Ралин: сит търбух, за наука и изкуство глух"! Как да се върна, след като медиите вече са собственост на бивши и настоящи ченгета и мутри? Как и защо да се върна, за да гледам всяка вечер на тв-екрана дебили със съмнително сексуално определение? 
- Защо да се върна, след като Бог не е определил граници в които трябва да живее всеки един индивид?  
- Как да се върна, след като България се обезкърви? Колкото и статистики да извадят мафиозите [т.е управляващите], младите и талантливи хора имигрираха и потърсиха по-достоен живот по света! Стотици хиляди българи, между които и аз, напуснаха родинахата, отвратени от нечовешкия геноцит, алчност, простотия и гьон-суратлък от страна на управляващите! Според мен бъларите, когато отиват да гласуват, трябва да знаят, че на една шахматна дъска са подредени едни и същи фигури и при всички избори, те се разбъркват, пребоядисват , сменят
си цветовете , но не изпадат от шахматната дъска!  
Покойникът Луканов назначи СДС, постави на власт синовете на завършилите в Москва членове от политбюро: сегашния ни министър председател с мноooго българското име: Сергей Дмитриевич Станишев! Луканов създаде ВИС 1 [черешарите от кюстендилско], създаде и СИК, силова организация, която изгради структорите си, благодарение на тъпотията и простотиятана на кюстендилската мафия.

- Пак сме в центъра на международен скандал - двама "умници" присвоили милиони по програмата САПАРД и сега Европейската комисия спира парите на България. Как виждаш лично ти, че могат да се оправят нещата в родината или скоро няма шанс.

- Тъжно и болно ми е, когато определят България като мафиозка, проядена от корупция държава! Тъжно ми е, когато се доказва че двама съграждани и сапартийци на Гоце са източили чрез измами милиони евро за предизборната му кампания! Тъжно ми е за бедните и
мизерстващи колеги музиканти, които по-скоро ще умрат в нищета, но няма да отидат да молят благоденстващия министър на културата за помощ!
Мисля че е дошло времето,когато трябва да казваме нещата такива каквито са, а не да си посипваме главите с пепел! В момента в България има един голям фронт- от едната страна е българският народ, а от другата корурпираните управляващи! Народът се бори за оцеляване, а управляващите се мачът да оберат колкото може повече! Това е и причината, хиляди млади хора да станат гурбетчии и да търсят достоен живот по света! Двадесет годишната псевдодемокрация прокуди и много бг интелектуалци.

- Ти лично с какво можеш да помогнеш на България- като музикант и обикновен човек? Би ли работил безплатно за някаква кауза в помощ на България?
 
- Иска ми се да прочета някъде нещо хубаво написано за нея, за да се върна и да заработя за нея. Другият вариант е да се върна, да метна пушката на рамо и да хвана гората , ако ДПС-то още не я е изсекло окончателно и изнесло за Турция! В личен план бих помагал с каквото мога, както сам го правил и до сега безплатно, за всичко, което е свързано със създаването на едно
ново музикално поколение. В България не бих се върнал, защото не икам Гоце да ми е президент и да чувствам върху гърба си жестокия геноцит срещу българската култура. Откъслечните изяви на наши народни и оперни певци и инструменталисти, които заслужават
уважение, са само малко пара в свирката, за измиване на окаляното ни лице пред света! Колкото и да ми е болно, споделям мнението и на мои колеги: България в момента е една голяма чалга! Мафията си има държава и не бих се върнал в географското определение наречено България. 
Призовавам всички честни и доблестни българи-имигранти по света за създаване на движение, което макар далеч от родината, ще покаже, че не сме само електорат, а свободно мислещи хора!
 
Интервю на Пепа ПЕТРОВА

0.0681